We ondersteunen innovatie, ongeacht de bron: van grote bedrijven, onderzoeksinstellingen en overheidsinstanties tot start-ups en individuele ondernemers.

Ons incubatorprogramma ‘Accelerator’ biedt structuur en ondersteuning aan start-ups en aan het midden- en kleinbedrijf (mkb). Via initiatieven zoals Climathon, onze hackathon van 24 uur, of Climate Launchpad, ons platform voor cleantech-ideeën, moedigen we nieuwe denkwijzen buiten het gangbare aan om een beweging van klimaatactie op te zetten.

Onze ideeën- en open innovatieprogramma’s helpen een omgeving te creëren om inspiratie op te doen, nieuwe denkwijzen te stimuleren en uitdagingen van klimaatverandering onder de aandacht te brengen of milieubetrokkenheid te promoten. We helpen innovatieteams om ideeën te identificeren en te definiëren, bieden ondersteuning bij het opzetten van een netwerk van partners, en kennen een startbudget toe zodat ze aan de slag kunnen. ClimateLaunchpad is de grootste wedstrijd voor milieuvriendelijke zakelijke ideeën ter wereld. De missie is om de het potentieel van de wereldwijde cleantech die klimaatverandering aanpakt volledig te benutten. De wedstrijd biedt jaarlijks ruimte aan ruim 1000 ideeën en partners uit meer dan 35 landen die training, coaching en financiële ondersteuning aanbieden. Climathon is een wereldwijde klimaatverandering-hackathon van 24 uur die elk jaar tegelijkertijd in grote steden van over de hele wereld plaatsvindt. Hier komen innovators, ondernemers, studenten en professionals samen om innovatieve oplossingen te bedenken om klimaatverandering tegen te gaan.